zondag 12 januari 2014

Appel-Bramentaart

Dit recept hadden jullie nog van mij te goed, vandaar dat ik besloot de taart nog maar een keer te maken. Mijn vriendin was jarig en uiteraard vroeg dat om een taart, een beetje een winterse taart; een appel-bramentaart! Voor deze taart was ik officieel een springvorm van 20 cm nodig, maar die had ik niet. Dat resulteerde er vorige keer in dat ik extra beslag moest maken. Daarom besloot ik dit keer om langs de Blokker te fietsen en dan eindelijk die springvorm van 20 cm te kopen die ik al ongeveer twee jaar wilde. S'avonds aan de slag met de taart, het was allemaal een beetje last-minute werk maar dit is zo'n simpele taart dat die ook zo gemaakt was. 75 minuten in de oven en ping, de taart was klaar!




Appel-bramentaart
  • 2 eieren
  • 125 g gesmolten boter, afgekoeld
  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 3 appels. geschild in dunne plakjes
  • 250 g bramen (ik heb de diepvriesbramen van de AH gebruikt, werken prima)
  • klein bakje amandelschaafsel
  • 2 el rietsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm van 20 cm in.
  2. Klop de eieren en de kristalsuiker licht en luchtig. Dit kan met de hand of met een mixer. 
  3. Schenk de gesmolten boter erbij en roer goed door met een houten pollepel. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en roer tot een samenhangend beslag.
  4. Schenk de helft van het beslag in de vorm. Verdeel de helft van de appels erover, dan de bramen en dan de rest van de appels. Schenk het laatste restje beslag over het fruit en strooi er de suiker en amandelschaafsel overheen.
  5. Bak in ongeveer 70-75 minuten gaar. Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen en verwijder dan de ring. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen