Vandaag heb ik aardig wat tijd in de keuken doorgebracht. Het begon allemaal dinsdag, toen ik besloot dat ik meer taarten wilden bakken. Maar al die taarten krijg ik in me eentje natuurlijk niet op, en toch wil ik meer oefenen met taarten. Daarop besloot ik opzoek te gaan naar een kleine springvorm, bij de Hema ben ik geslaagd met een springvorm van 16 centimeter. Perfect voor 1 persoonstaartjes. (Of voor meerdere mensen natuurlijk.) Vandaag heb ik de springvorm dan ook ingewijd met een mini lemoncurd cheesecake. Het ging niet helemaal zoals gepland, ik had een Hard Wenerdeeg gemaakt, maar na een paar minuten in de oven zag ik tot mijn schrik dat mijn hele opstaande rand verdwenen was. Dat is gelukkig niet een enorm probleem bij een cheesecake, zolang de bodem maar niet zou verdwijnen. Gelukkig bleef die intact. De vulling heb ik gemaakt door ricotta te mengen met zelfgemaakte Lemoncurd en 2 blaadjes gelatine er doorheen te roeren. Maar mag ik eerst even aandacht voor de Lemoncurd. Ik had nog nooit in me leven Lemoncurd gegeten en wat een gemis! Het is zo simpel, zo snel klaar en zo heerlijk, hoe heb ik hier ooit zonder kunnen leven? Ik ga morgen meteen naar de Xenos om een klein weckpotje te halen zodat ik het kleine beetje dat over is goed kan bewaren.
Na ongeveer 2 uur in de koelkast was hij goed opgesteven en had ik een heerlijke mini cheesecake. Ik wil jullie het recept niet onthouden:
Mini Lemoncurd Cheesecake
Bodem (springvorm 16cm)
- 25 gram suiker
- 50 gram koude boter
- 75 gram bloem
- Half ei
Lemoncurd:
- 2 eidooiers
- 2 citroenen
- 125 g suiker
- 1 el maïzena
- 50 g koude boter
De vulling:
- Bakje Ricotta
- Lemoncurd
- 2 blaadjes gelatine
Volg de instructies op de verpakking van de gelatine. Meng de ricotta met de lemoncurd, hoeveel lemoncurd je toevoegt ligt aan je eigen smaak. Roer er op het eind de gelatine door, schenk in de springvorm op de bodem en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Tadaa, met één hand |
Toen de Lemoncurd aan het afkoelen was, zat ik te bedenken wat ik met mijn 2 eiwitten zou doen. Heel toevallig had ik nog een recept liggen voor Haagse Bluf. Dus dat werd het toetje bij het middageten.
Haagse Bluf (voor 4 personen)
- 500 gram frambozen
- Sap van ½ citroen
- 1 eiwit
- 2 el suiker
Pureer 100g frambozen met het citroensap. Druk het door een zeef met de bolle kant van een lepel. Zorg dat je een vetvrije mengkom hebt, dit kan je bereiken door met een halve citroen door je mengkom te gaan. Voeg het eiwit en de suiker aan de frambozenpuree toe en klop tot stijve pieken. Leg in ieder glas 100 gram frambozen en schenk het eiwit erover. Je zou er nog lange vingers bij kunnen serveren. Eet smakelijk!
Iets minder frambozen dan in het recept, maar het smaakte er niet minder om. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten