Het recept was tamelijk simpel, al moest ik her en der wat aanpassingen maken. Vooral de bodem is op een gegeven moment op eigen fantasie in elkaar geflanst. Het moest een kruimelige, vochtige structuur krijgen maar het bleef tamelijk droog. Ik vond het al zo raar dat er koude boter doorheen verwerkt moest worden in plaats van gesmolten boter. Op een gegeven moment heb ik dan toch maar wat boter gesmolten door de rest van het deeg gedaan. Toen werkte het opeens een stuk beter. Aan de vulling heb ik ook meer citroensap en rasp toegevoegd omdat ik de smaak van de zoete gecondenseerde melk te overheersend vond. Het eindresultaat mocht er wezen, de rand bleef zowaar overeind staan en intact en de vulling was goed opgesteven. Mijn clubgenoten hebben er ook van genoten, 'een goddelijke vulling' kreeg ik zelfs als compliment. Mission accomplished! Hierbij dan het recept van deze goddelijke taart. Ik heb hem gemaakt in een kleine springvorm; ongeveer een doorsnede van 13 cm. Het recept was voor een taart met een doorsnede van 23 cm.
Limoentaart met chocolade
- 300 gram digestives of tarwebiscuits
- 1 el cacaopoeder
- 50 gram ongezouten boter (ik heb dus een deel gesmolten)
- 50 gram pure chocolade in kleine stukjes gehakt
- 1 blik gezoete gecondenseerde melk (379 gram) bij voorkeur gekoeld
- 4 limoenen, voor ongeveer 2 eetlepels (30ml) fijngeraspte schil en 1.75 dl sap (naar eigen smaak toevoegen)
- 3 dl slagroom
- 1 plak pure chocolade
Ooooh, die ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen