Vandaag heb ik ze uitgedeeld op het werk, mijn baas kon schijnbaar niet wachten en had alle koelkasten al doorgezocht en kastjes maar kon ze niet vinden. Tja, ik had ze gewoon in een luchtdichte doos in mijn tas staan. Toen is die mij maar gaan omroepen, "Mevrouw de Zeeuw, toestel 202 graag." Dus ik een telefoon gepakt en gebeld, vroeg die wanneer ik op pauze ging want hij had zo'n trek. Haha, dus meteen maar op pauze gegaan en iedereen die in de kantine zat er ééntje gegeven. Iedereen heeft zitten smullen, weer wat mensen eventjes blij gemaakt. Mijn ouders hebben er ondertussen ook al 1 op, nu is er nog 1 voor mijn zusje en 1 voor mijn vriendin over. Maar ik denk dat ik niet bang hoef te zijn dat die hem niet lekker vinden. Dit weekend zal ik waarschijnlijk zelf niks meer bakken, maar neem ik gebakken cupcakes mee naar huis. Morgen is namelijk de cupcakeproeverij en ik heb er enorm veel zin in! Ben echt benieuwd naar de smaken en hopelijk kan ik een beetje een keuze maken van welke ik wil kopen. Een verslag van de proeverij zal dit weekend op mijn blog te lezen zijn.
Blauwe bessen cupcakes
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g suiker
- 125 g boter
- 2 el melk
- 2 eieren
- 2 tl vanille essence
- 80 gram bevroren bosbessen/blauwe bessen
- Klop de boter met de suiker romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en zorg dat alles goed opgenomen en gemengd is.
- Voeg beetje bij beetje het meel toe. Als dit goed gemengd is voeg de melk toe.
- Klop er op het eind de vanille essence door.
- Meng met een houten lepel de bevroren bosbessen door het beslag.
- Vul de cupcakevormpjes tot 2/3 van de vorm en bak ze in een voorverwarmde oven op 175 graden binnen 20-25 min. goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten