Chocolade-sinaasappelpotjes met slagroom en merengues
voor 3 personen
- 175 g pure chocola in stukjes
- 500 ml slagroom
- 3 eieren, gescheiden
- 1 tl sinaasappelrasp en 1 tl sinaasappelextract
- suiker naar smaak voor de slagroom en merengues
- Smelt de chocola met 250 ml slagroom au-bain-marie
- Klop ondertussen de eidooiers los met de rasp en de extract. Als de chocola gesmolten is voeg je dit langzaam toe aan de eieren terwijl je continu roert. (Je wilt geen roerei) Schenk weer terug in de au-bain-marie pan en blijf roeren totdat het dikker wordt.
- Schenk het in kleine potjes of glaasjes en zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven
- Als de potjes in de koelkast staan kun je de merengues bereiden van de overgebleven eiwitten. Klop
- deze stijf met wat suiker en spuit deze op een met bakpapier beklede bakplaat of schep hoopjes. Zet in de oven op ongeveer 130 graden voor 75 minuten. Als de oventijd klaar is laat ze dan nog 30 minuten in de oven staan met de deur dicht.
- Voor het serveren klop je de slagroom op met suiker naar smaak, schep dit op de potjes en versier met merengues.
mini merengue |
* Je kan de sinaasappel vervangen door allerlei andere smaken, zo zou je er koffie erdoorheen kunnen doen voor een mokkasmaak of een ander extract of nootjes. Wat je wil!
* Vul de glaasjes/potjes niet te vol want het is wel echt een machtig dessert!
* En wees niet bang dat het niet hard wordt, daar was ik eerst ook bang voor en toen was ik bang dat het keihard zou worden maar het wordt een soort hardere chocolade pasta.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten