Granola
- 150 g havermout
- 150 g zaden/noten
- gedroogd fruit; je kan zelf de verhouding/hoeveelheid bepalen
- 3 el honing
- 1.5 el zonnebloemolie
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng de havermout met de noten en zaden in een kom. Voeg hier de honing, olie en rasp aan toe en hussel goed door.
- Strooi het op een bakplaat of in een ovenschaal en bak het ongeveer 30 minuten op 175 graden. Haal het om de 10 minuten uit de oven en hussel het met een vork om zodat alles even goudbruin wordt.
- Laat het afkoelen en hussel het gedroogde fruit erdoor. Bewaar het in een pot/blik/trommel en eet het met yoghurt/kwark/melk of wat je ook lekker lijkt.
*Je kan helemaal zelf bepalen hoe je je granola samenstelt, hou je niet van zaden, voeg dan lekker veel noten toe. Zorg er dan wel voor dat ze ongezouten zijn!
Terwijl de granola in de oven stond ben ik bezig gegaan met een appel-bramentaart voor mijn vriendinnen. Ik had toch tijd zat dus ik besloot weer eens een taart te maken, appels waren in de aanbieding en het paste perfect bij de hutspot die geserveerd werd. Het recept werkte alleen niet helemaal voor mijn springvorm, officieel had ik een vorm van 20cm moeten gebruiken, maar deze heb ik (nog) niet en besloot ik hem in mijn gewone springvorm van 24/26 cm te maken. Ik had dus te weinig beslag, dus ik moest extra bijmaken, gelukkig was dat zo gebeurd. Toen de granola klaar was kon ik meteen de taart erin schuiven, deze had ook aardig wat tijd nodig, zo'n 70 tot 75 minuten en toen was het afwachten hoe die zou smaken. Ik was al best trots op hoe die eruit zag, eenmaal aangesneden werd ik niet teleurgesteld. Hij zag er goed uit en hij smaakte ook lekker! Omdat ik die avond nog naar mijn ouders vertrok had mijn huisgenoot geluk, de halve taart liet ik voor haar achter. Ik ben ook gewoon te goed voor deze wereld, haha. Het recept hebben jullie van mij te goed, die zal ik zondag in deze blog bij-posten. Ik ben momenteel bij me ouders en heb het recept niet voor handen omdat die uit één van mijn bakboeken komt.
Granola lijkt me ook wel leuk om een keertje zelf te maken! Zelf vind ik muesli mixen uit de supermarkt niet echt fantastisch lekker dus dat eet ik eigenlijk nooit. Als ik het zelfs maak kan ik natuurlijk kiezen wat er door gaat en ook die andere zaden klinken wel lekker!
BeantwoordenVerwijderen