Bailey cupcakes
Voor 12 cupcakes
- 125 gram roomboter, zacht
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 4 eetlepels Baileys (ik gebruikte de goedkope AH nep variant: Irish Whiskey cream)
- eventueel een reep chocolade in stukjes gehakt
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Mix de roomboter met de suiker romig. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix tot het ei goed opgenomen is.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel in het beslag en mix tot alles gemengd is.
- Voeg nu de Baileys toe en mix nogmaals.
- Als je de chocolade toevoegt spatel je deze er op het eind doorheen.
- Verdeel over de vormpjes en bak ze in 20-25 (bij mij is 22 het magische getal) gaar. Controleer het met een saté prikker, als deze er schoon uitkomt zijn ze klaar.
- Laat ze kort afkoelen in de vorm; zeg 5 minuten. Haal ze er daarna uit en laat ze op een rooster afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten