Het was ook echt heerlijk |
De clafoutis |
Carrotcupcakes (voor 6 stuks)
- 60 gram roomboter
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram suiker
- 1 el melk
- 1 ei
- 100 gram fijngehakte of geraspte wortel
- kaneel naar smaak
- 50 gram monchou
- 25 gram roomboter
- 60 gram poedersuiker
- half zakje vanillesuiker
- Mix de roomboter met de suiker romig en voeg het ei toe.
- Voeg voorzichtig het meel toe, daarna de melk, kaneel en wortel. Mix nog even kort zodat alles goed gemengd is.
- Voor de topping mix je de monchou met de roomboter.
- Voeg de poedersuiker en vanille suiker toe en meng tot het een smeuïg mengsel is.
- Laat de cupcakes eerst helemaal afkoelen voordat je de topping aanbrengt, anders zal deze smelten en niet goed blijven zitten.
Gisteren heb ik een andere klassieker onder de loep genomen, de brownie. Ik besloot er baileys doorheen te doen in plaats van vanille essence en een reep melkhazelnootchocolade fijn te hakken. Dit was een briljant idee want ik heb eerlijk gezegd nog nooit zulke lekkere brownies gemaakt. Iedereen die ze mochten proeven waren het met me eens, beste brownies ever!
Baileys brownies
- 40 gram bloem
- 60 gram cacaopoeder
- 200 gram suiker
- reep melkchocolade met hazelnoot gehakt (grof of fijn, wat jij wil)
- 250 gram gesmolten roomboter
- 4 eetlepels baileys/whiskey cream
- 4 eieren los geklopt
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Meng de bloem met de cacao, suiker en chocola.
- Voeg de eieren, de boter en de baileys toe en meng goed tot het goed verdeeld is. (Het zal een tijd één grote waterige/vette massa blijven, maar blijf roeren, het wordt vanzelf een mooi glad mengsel.)
- Schenk in een ingevette ovenschaal en bak in 50 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten