zondag 27 januari 2013

High Tea

Gisteren heb ik dan eindelijk mijn allereerste High Tea gehad, of eigenlijk goed gezegd afternoon tea. High Tea is helemaal niet wat ik dacht dat het was, ik was toch nieuwsgierig en ging googlen en ontdekte dat een High Tea een maaltijd is rond 18 uur met witte bonen in tomatensaus en andere grote hapjes. Helemaal niet thee met scones, koekjes en sandwiches, dat is de afternoon tea. Nouja, gelukkig wist mijn jaarclub wat ik bedoelde met high tea, dus geen verrassingen. Vrijdag had ik thuis al de vanille- en citroenkoekjes en de scones gebakken. Bij mijn ouders heb ik namelijk een grote gasoven tot mijn beschikking met een grote bakplaat, ideaal voor koekjes en scones. De koekjes gingen goed, eigenlijk beter dan ik had gedacht, ze zagen er een keer echt als fatsoenlijke koekjes uit. De scones daarentegen gingen niet helemaal zoals ze hoorden, maar ze smaakte echt verrukkelijk dus nam ik de vorm voor lief. Vrijdagochtend was ik vroeg opgestaan, 8 uur om precies te zijn. Zo kon ik op gemak de boodschappen doen en rustig de rest van de spullen maken. Als eerste had ik de brownies gebakken, deze zorgden voor geen problemen, die heb ik ondertussen al zo vaak gemaakt. Daarna kwamen de appel kaneelcupcakes, ook dit ging zonder problemen maar toen kwamen de hartige cupcakes. Ham-champignon, de eerste 6 cupcakes gingen goed maar bij de 2e ging het mis. Ik begon op een gegeven moment iets aangebrand te ruiken, ik vroeg me af of er iemand misschien tosties aan het maken was en ze per ongeluk vergeten waren. Maar er was niemand in de keuken dus ik ging maar eens kijken, ik deed de oven op en er kwam een rookwolk uit. Hup deuren van de keuken dicht, (anders ging het brandalarm waarschijnlijk uit z'n dak) afzuigkap aan, ramen open en de cupcakes naar buiten gegooid. Het is me nog steeds een raadsel wat er gebeurd is, bij mijn weten heb ik niks anders gedaan dan de eerste paar cupcakes. Het vermoeden is dat hij over is gegaan op de magnetronstand en ja, dat werkt niet helemaal. Gelukkig had ik dus al 6 cupcakes, ik heb niet nog een poging gedaan om ze te bakken, ik had de tijd er niet meer voor en ik had meer dan genoeg eten. Ik had ook nog zalm- en kipfiletrolletjes gemaakt en deze waren binnen no time op. Gewoon wraps, ingesmeerd met kruidenboter, plakjes kipfilet op de ene en zalm op de ander, wat sla erop, oprollen en in stukjes snijden. De High Tea was zeker geslaagd te noemen, ik heb nog wel meer dan genoeg koekjes over maar daar zit ik niet zo mee. Die komen wel op, haha! Ik had de high tea georganiseerd als verlaat 21 feestje en vervroegd 22 verjaardagsfeest, binnen onze club is het 'traditie', dat als je 21 wordt je een diner organiseert, ik heb gekozen voor een high tea. Iedereen legt 20 euro in en voor die 120 euro mag je dan een cadeau uitzoeken. Ik wist al heel snel wat ik wilde hebben, een echt koksmes en het nieuwe Nederlands bakboek. Ik ben echt super blij met alle twee de cadeautjes. Maar genoeg gepraat, nu de foto's!

De tafel
de hartige rolletjes



De scones met jam

De koekjes

De cadeautjes


Ham champignoncupcakes
  • 1/2 kleine ui, fijngesneden
  • 80 g champignons, kleingehakt
  • 360 g bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 250 geraspte kaas
  • 220 ml melk
  • 1 ei
  • 80 g dikke plak achterham
  • zout en peper
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe wat olie of boter in een pan en bak de ui en champignons gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier of in een vergiet.
  3. Doe de bloem met bakpoeder en kaas in een grote kom. Klop de melk en het ei in een maatbeker door elkaar en voeg de peper en zout naar smaak toe. Giet het rustig bij het bloemmengsel en klop alles met een mixer door elkaar.
  4. Roer er de ui, champignons en ham doorheen tot alles gelijkmatig verdeeld is.
  5. Vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag en zet ze 30-35 minuten in de oven totdat er een prikker schoon uitkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen