zondag 29 september 2013

Home made is niet altijd garantie voor succes

Eindelijk heb ik een wat rustiger weekendje achter de rug waarin ik de tijd had om verschillende dingen te bakken. Cupcakes en eierkoeken had ik wel zin in, dus zaterdag heb ik mij aan koffie-chocoladecupcakes gewaagd. Het basisrecept voor cupcakes gemend met wat ingekookte espresso de oven in. Voor de topping besloot ik een mascarponecrème te gebruiken omdat ik nog een half bakje mascarpone in de koelkast had staan. 100 ml slagroom lobbig geklopt met 125 g mascarpone, een grote theelepel cacao poeder erdoor en mixen maar. De eenmaal afgekoelde cupcakes bespoten met deze crème en proeven maar! ... Helaas, het gehoopte spektakel in mijn mond bleef uit. Ze waren prima te eten, maar ik had er meer van verwacht, misschien een iets andere koffie smaak en sowieso meer (echte) chocola in de topping. Hopelijk zou het zondag beter gaan!

Met mijn vet hippe luipaardprint vormpjes

En dat ging het gelukkig! Deels. De 'gewone' eierkoeken bakten heerlijk mooi goudbruin en de eerste heb ik rijkelijk besmeerd met ongezouten roomboter. Maar ik wilde ook een experimentje wagen door de bloem te vervangen door amandelmeel. Helaas liep dit experiment niet helemaal goed af, ze waren enorm plakkerig, zelfs zo plakkerig dat ik ze niet van het bakpapier afkreeg. Dus ik heb ze stukje bij beetje van het bakpapier afgepulkt en opgepeuzeld. De smaak is compleet anders dan die van de gewone eierkoek en de structuur dus ook. Ik ga binnenkort aan de slag met andere recepten met amandelmeel die wel een goed resultaat hebben.
Home Made eierkoeken


Niet helemaal zoals ze eruit horen te zien

1 opmerking:

  1. De eerste eierkoeken zien er heerlijk uit!

    De meeste baksels zoals cake, koekjes en taart gaan me meestal wel goed af, brood daarentegen is meestal een ramp. Bijna altijd eindig ik met een baksteen!

    BeantwoordenVerwijderen