zaterdag 14 september 2013

Mokka chocolade taartje

Afgelopen woensdagavond was er weer eens clubavond en ik had aangeboden het toetje te verzorgen. Op de dag zelf had ik daar al een beetje spijt van gekregen, ik had namelijk van 11 tot 17 college en was behoorlijk gaar aan het eind. Tijdens de colleges begon het denkproces, wat had ik nog in huis en wat kon ik er van maken. Ik had namelijk totaal geen zin om nog langs de supermarkt te moeten. Een pak biscuitmix was er nog wel, uiteraard was er nog chocola, tevens ligt er standaard een pakje roomboter in de koeling. Wat espressosticks, hm daar kon ik wel mokka-extract van maken. Chocola fijngehakt door de biscuitmix, botercrème mengen met het mokka-extract. Biscuit door de midden, vullen met de mokkacrème, afsmeren met die zelfde crème en het mokka chocoladetaartje was geboren!


Het maken ging ook allemaal super snel, chocola fijngehakt met
mijn chefsmes waardoor het maar een minuutje duurde. Met de handmixer de biscuitmix in elkaar gezet, de chocola erdoorheen gespateld en 25 minuten in de oven op 200 graden. Terwijl de cake aan het bakken was begon ik aan de mokkacrème. Een espressostick aangemaakt met wat kokend water, dit met vier theelepels suiker in een steelpannetje op het vuur gezet en laten inkoken totdat het gereduceerd was tot een stroperige consistentie. De botercrème gemaakt door het restantje roomboter dat ik nog had te mixen met poedersuiker. Normaal gesproken zijn hier strike verhoudingen voor, maar ik heb het een beetje op gevoel en smaak gedaan dit keer. Het mokka-extract erbij gevoegd en nog even kort mixen, nog wat extra poedersuiker om de bitterheid weg te halen en klaar! Het biscuit was mooi gerezen en had ik een half uur laten afkoelen op een rooster. Een groot broodmes erbij en een poging gedaan tot het recht doorsnijden, wat uiteraard een beetje faalde. Botercrème erover gesmeerd, laag biscuit er weer op en de bovenkant afgesmeerd met het restant crème. Voor de finishing touch nog wat geschaafde chocola erover en goh, hij zag er nog best leuk uit! En dit allemaal in een uurtje, dan zou je je kunnen afvragen of die nog wel smaakte. En dat deed die! Mokka en chocola zijn altijd goeie combi's, de biscuitmix had zijn werk gedaan en was lekker licht en luchtig. Het taartje is helemaal opgegaan met z'n drietjes.


4 opmerkingen:

 1. Lekker en handig dat het zo snel klaar is! Mijn taartjes duren altijd uren en daarna is de keuken ook nog een ravage ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, met dit taartje valt dat allemaal reuze mee. Al moet ik zeggen dat het ook scheelt dat wij een vaatwasser hebben en ik zo snel mogelijk daar alles in probeer te plaatsen.

   Verwijderen
 2. Dit is perfect! Ik zei gisteren nog tegen mijn moeder dat ik weer eens een bicuitdeeg taartje wilde maken, maar dat ik altijd nogal slecht ben in het bedenken van een vulling en als ik iets bedenk dat we dat dan meestal niet in huis hebben. De benodigdheden voor een biscuit hebben we meestal wel in huis, net als chocola, en sterke koffie kan ik zo zetten!
  Voor vandaag worden het scones, maar dit moet ik binnenkort ook maar eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds ik het mokka-extract ontdekt heb is de vulling van verschillende baksels snel bedacht. Veel succes met de scones! Hopelijk worden ze super lekker!

   Verwijderen