Dan over naar de taart, één van mijn clubgenootjes was jarig en daarbij hoort natuurlijk taart! Maar aangezien ik zovaak taarten maak moest die wel een beetje speciaal zijn. Ik had al een tijdje mijn oog op een tweelaagstaart van Nigella, hij leek niet al te moeilijk, zeker omdat ze erbij vertelde dat ze hem vaak als kind zijnde maken. Als een kind hem kan maken moet ik het al helemaal kunnen! Ik heb wel een kleine taart gemaakt, we zouden maar met z'n vijven zijn en dan is een taart van 26 cm toch iets teveel van het goede. De kleine springvorm werd dan ook weer in gebruik genomen, de taart hoefde maar 25 minuten in de oven dus ik heb hem twee keer gebakken. (Ik had 2 biscuits nodig) De volgende dag de mokkacrème gemaakt en de taart opgebouwd. Alles ging super soepel en hij zag er presentabel uit! Hij smaakte ook echt heerlijk, zeker een aanrader!
Koffie-walnoottaart (Voor een taartvorm van 26 cm, ik heb alles gehalveerd voor mijn kleine taart)
- 50 gram walnoten, in stukjes
- 225 g suiker
- 225 g zachte ongezouten boter
- 200 g bloem
- 4 tl instantespressopoeder (of 2 tl instantkoffiekorrels opgelost in 1 el kokend water)
- 2,5 tl bakpoeder
- 4 eieren
- 1-2 el melk
botercrème
- 350 g poedersuiker
- 175 g zachte, ongezouten boter
- 2,5 tl instant-espressopoeder, opgelost in 1 el kokend water (met instantkoffie de helft hiervan)
- walnoten ter garnering
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid je springvorm voor. (Inboteren en/of bakpapier aanbrengen)
- Hak de walnoten in stukjes tot poeder en meng met de suiker, bloem,koffiepoeder,bakpoeder. Mix de boter erdoorheen, de eieren en de melk. Het moet een zachte consistentie hebben.
- Verdeel het mengsel over 2 bakvormen (of bak ze 2 keer) en zet ze 25 min in de oven totdat hij gerezen is en veerkrachtig aanvoelt.
- Laat het gebak 10 min. in de vorm afkoelen en leg ze daarna op een rooster.
- Maak de botercrème, mix de boter met de poedersuiker tot een gladde crème. Voeg de koffie toe en mix tot alles goed gemengd is.
- Bouw de taart op, leg 1 biscuit met de bovenkant naar onderen op een taartschaal/plateau. Smeer deze in met de botercrème. Leg er de tweede biscuit bovenop, met de bovenkant gewoon naar boven. (De biscuits ontmoeten elkaar met de platte kant als het ware) Bedek deze ook met de botercrème en plak de walnoten er ter versiering op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten