En nu eerst het recept en dan mijn foto, haha.
Ijsschnitt met verse bosvruchten
- 100 gram chocola
- 1 bakje frambozen of bosbessen of ander vers fruit dat je kan pureren
- 1 liter vanilleroomijs, iets ontdooid
- 1 beker bosvruchtensorbetijs (500ml)
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 2 el suiker
- 1 el cacaopoeder
- Smelt de chocola au-bain-marie en spreidt dit uit over een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Zet dit minstens 40 min. in de koelkast zodat het hard kan worden.
- Schep de vanilleroomijs in de cake vorm en schep hierover het sorbetijs. Prak de vruchten en verdeel deze over het sorbetijs. Dek af met vershoudfolie en zet de vorm minstens 4 uur in de vriezer.
- Klop de slagroom met een mixer stijf en voeg wat suiker naar smaak toe.
- Hou de vorm op z'n kop onder een warme kraan totdat de schnitt loslaat van de vorm.
- Bestrijk met de slagroom en strooi er wat cacaopoeder overheen. Breek de chocola in 'schotsen' en verdeel deze over de schnitt. Eet smakelijk!
En mijn schnitt |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten