Pagina's

donderdag 29 november 2012

Mississippi mud pie

En hij is lekker! Zo, dat is één ding dat zeker is! De chocola van Swiss Noir was in de aanbieding, mijn favoriete chocolademerk, dus dat werd het hoofdingrediënt voor de taart van deze week. Met chocola kan je genoeg kanten uit, deze keer had ik gekozen voor een taart die al een tijdje op mijn to-bake lijstje stond: de Mississippi mud pie. Het maken was kinderlijk eenvoudig, ik heb wel voorzichtig gedaan met het toevoegen van de gesmolten chocola bij de eieren. In het recept stond namelijk dat als de chocolade te heet was de eieren zouden stollen en tot roerei zouden eindigen, dat wilde ik natuurlijk voorkomen. Gelukkig ging alles goed, na het bakken de koelkast in en voor het serveren slagroom opgeklopt en wat geschaafde chocola eroverheen, de kind kan de was doen! Het resultaat was echt hemels! Ik kan er gewoon niks meer over zeggen, dus hierbij de foto's en het recept.



Mississippi mud pie

  • 260 g bloem
  • 110 g boter
  • snufje zout
  1. Kneed de bloem, boter en zout tot een kruimelig geheel. Voeg dan eetlepel voor eetlepel water toe totdat je een soepel deeg hebt dat niet meteen scheurt. Ik had hier ongeveer 6 eetlepels water voor nodig. Sla het plat en wikkel het in folie en leg het een half uur in de koelkast.
  2.  Na dat halfuur rol je het uit totdat het je vorm van ongeveer 23 cm beslaat. Zet het weer voor ongeveer 30 min. in de koelkast. 
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de vorm met bakpapier en blinde bakvulling en zet 10 min. in de oven. Na 10 minuten verwijder je de blinde bakvulling en laat je hem nog 10 minuten in de oven.
  • 150 g pure chocolade, in stukjes
  • 50 g boter
  • 2 el golden syrup/rietsuikersiroop. Ik heb gewone schenkstroop gebruikt
  • 6 eieren
  • 300 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  1. Doe de chocola met de boter en de stroop in een vuurvaste schaal en verwarm deze au-bain-marie. Laat staan totdat de inhoud gesmolten is en haal hem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Mix de eieren met de suiker en vanille tot alles goed vermengd is. Als de chocola niet meer gloeiend heet is (dus dat je gewoon je vinger erin kan steken zonder hem heel snel er weer uit te willen trekken) voeg je deze bij de eieren en mix je het met een mixer tot een gladde massa.
  3. Schenk deze massa in de bodem en zet hem voor ongeveer 40 min in de oven op 170 graden. Check na 30 minuten of de bovenkant niet verbrand, dek hem anders af met wat aluminiumfolie.
  4. De vulling moet stevig zijn en niet TE wobbelig, wel een beetje.
  5. Laat hem afkoelen en zet hem daarna afgedekt minstens 1 uur in de koelkast of tot de volgende dag.
  6. Voor het serveren klop je de slagroom stijf met wat suiker en spatel je dit over de taart. Strooi er wat geschaafde chocola, vlokken of cacaopoeder overheen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten