donderdag 1 november 2012

Halloween

Eindelijk heb ik een Halloween feestje gegeven! Ik wilde dit al zolang maar het kwam er nooit van, als ik er dan weer aan dacht was 31 oktober alweer voorbij. Dit jaar was ik er op tijd bij en heb ik van te voren plannen gemaakt voor het menu. Ik wilde compleet in thema en had de grootste idee├źn. Helaas waren ze niet allemaal even realistisch, zo had ik graag mijn gazpacho in bloedzakken geserveerd met een rietje. Maar de muis in de spaghetti bolognese is toch mooi wel gelukt.


En dan komen we bij het bakgedeelte! Als toetje had ik een pompoentaart op het menu staan, geheel overtuigd was ik nog niet. Pompoen in taart, zou dat wel lekker zijn en zouden anderen het wel lusten? De pompoen slachten was zoals vanouds weer een hele opgave, zeker als je alleen Ikea messen tot je beschikking hebt. Maar ik ben er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ik kon ook meteen mijn nieuwe bakvorm uittesten, die met losse bodem die ik in Utrecht bij de Dille&Kamille gekocht had. Een hele leuke winkel trouwens met best veel bakspullen! Het deeg maken ging ook best soepel, ik wordt er steeds beter in! Alleen toen ik uit het overige deeg blaadjes moest snijden werden mijn artistieke tekortkomingen zichtbaar. Ik ben nooit echt goed geweest in tekenen en knutselen, dus ik heb maar een afbeelding van een blad geprint, deze uitgeknipt en als sjabloon gebruikt. Dit werkte uiteindelijk ook prima en het eindplaatje was best mooi al zeg ik het zelf. De taart smaakte tegen allen verwachtingen in ook heel goed! Dat was een enorme meevaller!
Uiteraard had ik ook nog wat andere hapjes gemaakt, zo had ik gevulde eieren die op ogen leken en grafbrownies en spinnencupcakes. Dit alles werd begeleid met een bekertje groene ranje en zwarte modder (cola) Al met al was het een geslaagd feestje en heb ik genoten van al het bakken. Dit weekend steek ik weer de handen uit de mouwen want er komen weer vriendinnen langs en dan moet er wel iets lekkers zijn natuurlijk! Zij lezen tenslotte ook mijn blog en als ze dan bij mij komen verwachten ze ook iets. Maar dat komt helemaal goed! Het recept voor de pompoentaart houden jullie nog van mij te goed, maar ik lig eindelijk warm in bed (de CV-ketel is stuk en het is hier dus net 10 graden) en heb weinig zin om me bed uit te moeten om het recept voor de taart te pakken.1 opmerking:

  1. oeeeh leuk en lekker! Vind de grafzerkjes ook erg leuk! :D
    x eef

    BeantwoordenVerwijderen